Avonturen in de polder

De Boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden zijn meer dan alleen wandelroutes: het zijn avonturen in de polder! Op een Boerenlandpad kan je zomaar oog in oog komen te staan met een koe, of moet je soms even op een groepje schapen wachten voor je verder kunt. Wie zachtjes doet kan kikkers of vogels spotten. Ieder seizoen en iedere dag geeft de boerennatuur weer andere kleuren en geuren. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in de polder.

Welke wandeling past bij jou?

Kies een boerenlandpad uit een van de onderstaande routes of maak een eigen combinatie. De boerenlandpaden zijn in het land gemarkeerd, iedere route heeft zijn eigen kleur. Door op de kaart op een route te klikken, vind je meer informatie.

 

Op het land van de boer

Zeven verschillende routes zijn samengesteld door de boeren uit het Land van Wijk & Wouden en je bent negen maanden van het jaar welkom om daar te lopen. De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, over smalle loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren. Zo geniet je van rust, ruimte en streekproducten in het Land van Wijk & Wouden. De doorgewinterde wandelaar kan eenvoudig verschillende wandelpaden combineren tot nog meer polderavontuur.

Foto: Martijn van der Nat

Beheer Boerenlandpaden

Coöperatie De Groene Klaver verzorgt het beheer van de Boerenlandpaden. Heeft u na een wandeling tips of verbeteringen, dan kunt u het bij hen melden. Coöperatie De Groene Klaver, contactpersoon voor de boerenlandpaden is Renata Haring, info@degroeneklaver.nl.