Ontdekkingstochten door de polder

Voor iedereen die graag op de fiets de polders van het Land van Wijk & Wouden wil ontdekken: de Beleefroutes. De Beleefroutes zijn bijzondere fietsroutes langs de mooiste monumenten, gezellige terrasjes en plekken die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van het landschap. Het zijn bewegwijzerde routes die gemakkelijk zijn in te korten. Zo zijn de routes ook geschikt voor wie een klein ommetje wil fiets of voor gezinnen die met jonge kinderen op pad zijn. Tip: Neem wat muntgeld mee om onderweg iets lekkers te kopen in een boerderijwinkel of een glaasje melk te tappen bij de automaat!.

Foto: Martijn van der Nat

 

Boerenkaasroute Zoeterwoude

Proef, beleef en ontdek de prachtige polders van Zoeterwoude. Deze schitterende fietsroute brengt je langs oude molens, vlinderidylles, streekwinkels en bezoekboerderijen. Bij de informatiepanelen en audiopunten onderweg leer je van alles over boerenkaas, het landschap en weidevogels. Ook leidt de route langs de ijsboerderij en het wildplukpad, dikke hits voor wie met kinderen op pad is. Dorst of lekkere trek gekregen? Langs de route is alle ruimte om te picknicken, fantastisch uitzicht gegarandeerd.

Hier vind je meer over de locaties onderweg, en praktische informatie over de route.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

 

Zilverroute Voorschoten

Stap op de fiets en ontdek het zilververleden van Voorschoten. Onderweg kom je alles te weten over de families van Kempen en Begeer, en hun imposante Zilverfabriek. In de tweede helft van de 19e eeuw drukten zij een grote stempel op het leven en werken in Voorschoten. Het verhaal van de families, en hun zilver, is de rode draad op deze verrassende Beleefroute. Fiets langs prachtige parken, pak een terrasje aan de Voorstraat en – als je toe bent aan een wandeling – loop door de kasteeltuinen van Kasteel Duivenvoorde.

Hier vind je meer over de locaties onderweg, en praktische informatie over de route.

Bron: blog.zilver.nl

Beleefroute Duin, Horst en Weide

Met het hele gezin een Beleefroute fietsen? Dat kan! Deze Beleefroute tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer is niet alleen ontzettend leuk als volwassene, maar zit ook boordevol coole belevenissen voor kinderen. De route gaat langs speeltuinen, bezoekboerderijen en plekken waar je bootje kunt varen. Onderweg kun je lekker lunchen (en snacken). Beleefroute Duin, Horst en Weide is best een pittig tochtje (25km). Maar er zijn veel leuke stops onderweg, en veel mogelijkheden om de route in te korten. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Boerderij ’t Geertje de boot pakken naar recreatiegebied Vlietland.

Hier vind je meer over de locaties onderweg, en praktische informatie over de route.

Bron: GroeneHart.nl

 

Voor wandelaars

Ook zo’n leuk avontuur in de polder beleven, maar liever wandelen? Kies dan voor één van de boerenlandpaden. Zeven wandelingen over de mooiste boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden!