Verhalen

Laat je inspireren door bijzondere ontmoetingen in het Land van Wijk & Wouden.

verhaal

Stichting Land van Wijk & Wouden stopt

Stichting Land van Wijk & Wouden heeft zich de afgelopen 14 jaar ingezet om waardevolle ontmoetingen tussen stad en platteland te stimuleren en de verbinding tussen mens en natuur te bevorderen. Nu gemeenteraden van Zoeterwoude, Leiderdorp en Leiden hebben besloten de financiële bijdrage aan de stichting vanaf 2021 stop te zetten, is de stichting niet in staat haar activiteiten te continueren.

Lees meer
verhaal

Trots op Boeren Goudse Oplegkaas

Fijnproevers opgelet! We duiken in de rijke historie (en nog veel rijkere smaak) van Boeren Goudse Oplegkaas. Neem een grote hap en proef de subtiele smaak van walnoten en hazelnoten, met een hartige beet.

Lees meer
verhaal

Exclusief genieten van Boeren Leidse Kaas met Sleutels

Wat hebben de VOC, Blaarkopkoeien en de Inca’s gemeen? Ze speelden alledrie een sleutelrol in de geschiedenis van een bijzonder streekproduct. Ontdek het verhaal van Boeren Leidse Kaas met Sleutels, een kaas met karakter én geschiedenis.

Lees meer
verhaal

Fietstassen vol lekkers!

Een pittige, verfrissende Beleefroute door de uitgestrekte polder. Onderweg valt er meer dan genoeg te zien, te proeven en te ontdekken.

Lees meer
verhaal

De verborgen geschiedenis van de poldermolens

Ze hebben het Land van Wijk & Wouden gevormd, en je kunt er ook nu nog genieten van de mooiste natuur: molens in de polder!

Lees meer
verhaal

Blaarkoppen bepaalden het beeld in de polder

Al sinds de 17e eeuw waren blaarkoppen beeldbepalende koeien in het Groene Hart. Hun verhaal is nauw verbonden met de geschiedenis van de Leidse regio.

Lees meer
verhaal

Meer dan vier eeuwen “De Meer”

De Zoetermeerse Meerpolder valt op door z’n grote, ronde vorm in het landschap. Al meer dan vier eeuwen is “de Meer” een uniek, weids poldergebied waar je als fietser of wandelaar terug in de tijd reist.

Lees meer
verhaal

Ga op polderavontuur

Kies een boerenlandwandeling en ga op pad. Dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, over smalle loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren.

Lees meer
verhaal

Beleefroutes in het Land van Wijk & Wouden

Stap op de fiets en rij het avontuur in! Bijzondere, spannende, lekkere en avontuurlijke fietsroutes waarbij altijd iets te beleven valt.

Lees meer
verhaal

Waterwerker op Palenstein

Het Land van Wijk & Wouden ligt ruim onder de zeespiegel, maar dankzij de grote poldergemalen kan je er wel gewoon op je racefiets – niet je waterfiets – doorheen. Watersysteembeheerder Henry Wolswijk vertelt hoe hij je voeten droog houdt!

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.