Tijdens de afscheidsbijeenkomst van Stichting Land van Wijk & Wouden reikte voorzitter Laila Driessen de Gouden Polderpenning uit aan Gerard Mul van Boerderij Boterhuys. Hij ontvangt de Gouden Polderpenning ter waarde van 1.500 euro om het beleefpad op zijn boerderij uit te breiden met een uitkijktoren. De bronzen polderpenningen van 500 euro gingen naar Bij Mei en Buitenplaats Molenwei.

Dit voorjaar zijn als afscheidscadeau aan de regio polderpenningen uitgereikt aan een grote diversiteit aan initiatieven. Populair waren de aanvragen voor beleven van de polder en de boerderij en ook zijn er veel aanvragen voor verbetering van biodiversiteit gehonoreerd. In totaal is er 35.000 euro uitgereikt aan deze initiatieven. Drie initiatieven waren genomineerd voor de Gouden Polderpenning en de aanwezigen tijdens de afscheidsbijeenkomst kozen Boerderij Boterhuys als winnaar.

Op de foto vlnr: Coen Franken en Mariska Verhulst van Bij Mei, voorzitter Laila Driessen, Gerard Mul van Boerderij Boterhuys en Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei. Fotocredits: Leiderdorps Weekblad