Lammetjes

De eerste lammetjes in het Land van Wijk & Wouden zijn geboren! Niks is leuker dan te kijken naar die schattige diertjes die huppelen in de wei. Soms is het mogelijk om de lammetjes te voeren of om lekker in het stro te knuffelen met de zachte lammetjes. Op veel boerderijen worden extra activiteiten georganiseerd. Zo organiseert Naar Buiten! Leiden bij Boerderij Buitenverwachting en Kinderboerderij Merenwijk activiteiten als een tuinkers-mannetje maken, knutselen met wol en bodemdiertjes zoeken.

Prikkelarme lammetjesdag

Door het coronavirus zal de prikkelarme lammetjesdag dit jaar helaas niet doorgaan.

Kom naar Wim en Cora’s Schaapsfarm in Aarlanderveen om lammetjes te kijken, te aaien en te knuffelen. Om het kleinschalig te houden zijn bij deze prikkelarme lammetjesdag maximaal 20 personen welkom. De stal met de schapen en lammetjes is ruim van opzet, zodat rolstoelgebruikers en gezinnen met een kinderwagen ook een bezoekje kunnen brengen. Wie wil kan na het bezoek aan de lammetjes ‘in de schuur’ nog wat drinken. Kinderen kunnen hier ook tekenen of knutselen met wol. De lammetjesdag is rolstoeltoegankelijk en (autisme)geleidehonden zijn in overleg welkom.

Komen deze dagen niet uit of wil je echt in alle rust de lammetjes bekijken, maak dan afspraak voor een individueel bezoek via info@landvanwijkenwouden.nl.

Nog meer lammetjes

Bij Boerderij ’t Geertje zijn (bijna) het hele jaar door geitenlammetjes die je zelf een flesje mag geven. De boerderij is sowieso leuk om met kinderen te bezoeken, want er is een grote speeltuin en een hooiglijbaan. Eet er een lekkere pannenkoek, maak een ritje op de pony of ga op ontdekkingstocht op het wildplukpad.

Ook De Witte Gravin in Alphen aan den Rijn is iedere woensdagmiddag van 14 tot 17 uur geopend om lammetjes te kijken en op de boerderij te spelen. In de zichtruimte kun je genieten van iets lekkers te eten en te drinken en ondertussen heb je door de glazen wand een fantastisch uitzicht op de koeien.

Als bij Boerderij Nellestein in Wassenaar de boerderijwinkel is geopend, dan zijn de stallen met schapen, lammetjes en kalfjes ook vrij te bezoeken. Van begin maart tot half april zijn er veel lammetjes om te aaien en te knuffelen. De boerderijwinkel en stallen zijn geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.