Tijdens een drukbezochte bijeenkomst heeft stichting Land van Wijk & Wouden afscheid genomen van de regio en alle partners waarmee de afgelopen 14 is samengewerkt om stad en land te verbinden. In de Blauwe Vogelzaal van Brasserie Park werd met speeches, foto’s, filmpjes nog eens teruggeblikt op het rijke palet aan activiteiten die de stichting in de afgelopen jaren mogelijk heeft gemaakt. Uiteraard werd er onder het genot van een hapje en drankje nagepraat en wellicht ook plannen gemaakt voor de toekomst.

Om 17.00 uur overhandigde voorzitter Laila Driessen, de Gouden Polderpenning aan Gerard Mul van Boerderij Boterhuys. Hij ontvangt de Gouden Polderpenning ter waarde van 1.500 euro om het beleefpad op zijn boerderij uit te breiden met een uitkijktoren. De bronzen polderpenningen van 500 euro gingen naar Bij Mei en Buitenplaats Molenwei.

Dit voorjaar zijn als afscheidscadeau aan de regio polderpenningen uitgereikt aan een grote diversiteit aan initiatieven. Populair waren de aanvragen voor beleven van de polder en de boerderij en ook zijn er veel aanvragen voor verbetering van biodiversiteit gehonoreerd. In totaal is er 35.000 euro uitgereikt aan deze initiatieven. Drie initiatieven waren genomineerd voor de Gouden Polderpenning en de aanwezigen tijdens de afscheidsbijeenkomst kozen Boerderij Boterhuys als winnaar.

Het is jammer dat stichting Land van Wijk & Wouden moet stoppen, maar het bestuur van de stichting is enorm verheugd dat de stichting op deze positieve manier afscheid kan nemen van de regio. Bedankt en tot ziens!