Land van Ontdekken & Genieten

Stichting Land van Wijk & Wouden staat voor waardevolle ontmoetingen tussen stad en platteland in het westelijke deel van het Groene Hart, rondom Leiden en Zoetermeer. De stichting wil bewoners van stad en land; laten geniet van de landelijke natuur; de rijke cultuurhistorie laten ontdekken; en de heerlijke streekproducten laten proeven.

Leiden & Zoetermeer

Het Land van Wijk & Wouden is het landelijk gebied tussen de gemeenten Zoetermeer, Zoeterwoude, Leiderdorp en Leiden: het meest westelijke deel van het Groene Hart. Een groen, open en weids gebied waar je rust en natuur vindt. Het gebied heeft een rijke historie die direct zichtbaar is in het landschap. De landbouw heeft er een centrale rol en het agrarische weidelandschap, de koeien, hoogteverschillen tussen water en land, weidevogels, molens en kleine dorpskernen bepalen de typisch Zuid-Hollandse identiteit.

Ontdekken & Genieten

Van gezinnen met kinderen tot vitale ouderen; de stichting wil alle inwoners van stad en platteland de regio laten verkennen en de verhalen van het platteland laten ontdekken. Om dat te bereiken organiseert de stichting al jaren enkele succesvolle activiteiten. De Koe Alert laat iedereen weten wanneer de koeien de wei in gaan. Een spektakel waar jaarlijks duizenden bezoekers bij komen kijken. Op Hemelvaartsdag is de Polderdag; het leukste fietsevenement van de regio! Liefhebbers van vers fruit, boerenkaas, bijenhoning en andere streekproducten gaan op Bevrijdingsdag naar de Streekmarkt Doezastraat in Leiden. Ook de Boerenlandpaden, zeven avonturen in de polder, zijn door stichting Land van Wijk & Wouden ontwikkeld.

 

Organisatie

Stichting Land van Wijk & Wouden bestaat uit een gebiedsplatform, een bestuur en een projectbureau.

Gebiedsplatform

De deelnemers aan het gebiedsplatform van stichting Land van Wijk & Wouden zijn:

Bestuursleden

De stichting heeft op dit moment zeven bestuursleden:

Medewerkers projectbureau

De stichting heeft geen vaste medewerkers in dienst, voor de uitvoer wordt op projectbasis samengewerkt met ervaren en professionele zelfstandigen.

Beleidsdocumenten en statuten

Hieronder zijn de statuten van de stichting te downloaden. Ook het koersdocument en de jaarplannen zijn hier te vinden evenals de voortgangsrapportage:

Partners

Stichting Land van Wijk & Wouden werkt samen met een flink aantal bedrijven en organisaties in de regio: