Springen, dansen en sprinten

In de lente, als het gras lang genoeg is en de grond droog, mogen de koeien de wei in na een hele winter binnen te hebben gezeten. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei, ze doen even helemaal gek van blijdschap. Zoveel enthousiasme, dat werkt aanstekelijk, en jij kan daar bij zijn!

Een speciaal moment

De meeste koeien in het Land van Wijk & Wouden staan alleen in de winter en het vroege voorjaar op stal. Vanaf april gaan ze weer naar buiten, als het weer het toelaat. Voor de koeien en de boeren is dit een speciaal moment dat ze graag met je delen. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de koeiendans, vragen te stellen aan de boer. Tijdens de Koeiendans word je op de boerderij ontvangen met een kopje koffie, een goed uitzicht en vrolijke koeien. Let op: neem wat contant geld mee voor een kopje koffie en iets lekkers uit de boerderijwinkel.

Schrijf je in voor de Koe Alert Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang per e-mail bericht zodra een boer in het Land van Wijk & Wouden zijn koeien voor het eerst naar buiten laat. In de mail die je na inschrijven ontvangt staan datum, plaats en tijd en wat informatie over de boerderij.

Inschrijven

Koeiendans in het Groene Hart

Woon je niet in de buurt van het Land van Wijk & Wouden, maar wil je wel graag een koeiendans meemaken? Via de agenda van het Groene Hart en Kidsproof vind je nog meer open dagen op de boerderij, lammetjesdagen en koeiendans evenementen.

Koeiendans vanuit je luie stoel

Door Kidsproof en door één van onze boeren zijn prachtige filmpjes gemaakt van de koeiendans. Want niet alle boeren willen veel publiek op het erf en niet iedereen kan of wil naar de boerderij toekomen. Met deze filmpjes kan iedereen meegenieten van de koeiendans. Kijk op YouTube voor nog meer dansende koeien.


Film is gemaakt door Jacques van Herten.


Film is gemaakt door Kidsproof

Organisatie

Koe Alert is een initiatief van Stichting Land van Wijk & Wouden en wordt in samenwerking met de melkveehouders in de regio georganiseerd.

Meedoen als melkveehouder

Bent u zelf melkveehouder, en vindt u het leuk om aan dit evenement mee te doen en publiek te ontvangen? Laat het ons weten via info@landvanwijkenwouden.nl