Land van Wijk en Wouden

Waardevolle ontmoetingen tussen jou en de rijke cultuurhistorie, landelijke natuur en heerlijke streekproducten vlak bij Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn.

verhaal

Stichting Land van Wijk & Wouden stopt

Stichting Land van Wijk & Wouden heeft zich de afgelopen 14 jaar ingezet om waardevolle ontmoetingen tussen stad en platteland te stimuleren en de verbinding tussen mens en natuur te bevorderen. Nu gemeenteraden van Zoeterwoude, Leiderdorp en Leiden hebben besloten de financiƫle bijdrage aan de stichting vanaf 2021 stop te zetten, is de stichting niet in staat haar activiteiten te continueren.

Lees meer
verhaal

Trots op Boeren Goudse Oplegkaas

Fijnproevers opgelet! We duiken in de rijke historie (en nog veel rijkere smaak) van Boeren Goudse Oplegkaas. Neem een grote hap en proef de subtiele smaak van walnoten en hazelnoten, met een hartige beet.

Lees meer
Nieuws uit de streek Meer nieuws
verhaal

Lekker van het land

Onze regio is beroemd om de kaasmakerij en de wereldkwaliteit boter. En er is nog meer. Ken jij alle bijzondere smaken uit het Land van Wijk & Wouden al? Ga mee op ontdekkingstocht.

Lees meer
verhaal

Ontdek de boerenlandpaden

Prachtige wandelroutes recht door de polder, dwars door de weilanden, over het terrein van de boer!

Lees meer
verhaal

Beleefroutes in het Land van Wijk & Wouden

Stap op de fiets en rij het avontuur in! Bijzondere, spannende, lekkere en avontuurlijke fietsroutes waarbij altijd iets te beleven valt.

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.